Vriendinnenuitje in Kasteelstad s-Heerenberg - High Tea in het oude Koetshuis

Bij dit Vriendinnenuitje in Kasteelstad s-Heerenberg is inbegrepen:

  • Onbeperkt thee en koffie
  • Uitgebreide High Tea met broodjes/sandwiches, warme hapjes en uiteraard verschillende zoetigheden
  • Al te boeken vanaf 2 personen

  Prijs: € 24.50 p.p. vanaf minimaal 2 personen

  TIP: Breid je vriendinnenuitje uit met een bezoekje aan Kasteel Huis Bergh of een wandeling door de Plantage. Vraag naar de mogelijkheden.
  De prijs van dit Vriendinnenuitje in Kasteelstad s-Heerenberg is geldig tot 31 december 2023 met uitzondering van de feestdagen.

Vriendinnenuitje in s-Heerenberg

Welkom in Kasteelstad 's-Heerenberg. Heerlijk een dagje uit met je Vriendinnen en genieten van een High Tea. Wij serveren een uitgebreide High Tea en geven je een mooi uitzicht op het Middeleeuws Kasteel Huis Bergh. Loop de loopbrug over en zie aan de rechterkant ons Kasteel Cafe gevestigd in het oude Koetshuis. Een heerlijke High Tea op een bijzondere locatie.

Omgeving en Uitbreidingen

  Jullie zijn beland in het oude Koetshuis een Middeleeuws kasteel en aan het genieten van een heerlijke High Tea. Zin om aansluitend meer te zien van deze middeleeuwse locatie? Het is mogelijk om het High Tea arrangement uit te breiden met:
  Een wandeling door het Parkbos De Plantage. Leker de benen strekken na een gezellige High Tea. Rond Kasteel Huis Berg ligt een wal en daarachter het parkbos De Plantage dat al in de 18de eeuw is aangelegd. De wal was onderdeel van de verdedigingswerken. In 1379 verleende Willen van den Bergh stadsrechten aan 's-Heerenberg. Vermoedelijk is de stad daarna voorzien van verdedigingswerken, waarvan de wal deel uitmaakte. Oorspronkelijk heeft de stadswal een binnen- en een buitengracht gehad. 
  Het park heeft twee hoofdlanen die elkaar kruisen. De ene ziet uit op stiftskerk van Hoog-Elten en de ander op de Martinikerk van Emmerik. Dat is heel bewust zo aangelegd. De oudste eiken in De Plantage dateren uit 1785. Verder staan er in het Parkbos oude Douglas-sparren, Japanse Lariksen en veel rododendrons. Er komen ook zeldzame planten voor als de bosanemoon, de gevlekte aronskelk, bosklaverzuring en dalkruid. Bijzondere paddenstoelen zijn de paarse violetsatijnzwam, de zwavelzwam en de eikhaas.
  Na 2 uur staren naar het Kasteel ben je vast benieuwd hoe het er van binnen uitziet. Het kasteel is geopend voor bezoek en heeft een bijzondere kunstcollectie. Met de audiotour leer je alles over deze bijzondere plek. Vraag ons personeel naar de mogelijkheden voor een bezoek.

Uitgebreide High Tea

Bij ons kunt u tijdens de High Tea genieten van Emmathee. Dit is kwalitatieve, losse thee waarvan wij 6 verschillende soorten serveren. Liever een kop koffie? Dat kan natuurlijk ook. Het lekkers bij de high tea bestaat uit broodjes/sandwiches, warme hapjes en uiteraard verschillende zoetigheden, 

Bijvoorbeeld:

Broodjes (vlees/vis/vega)- Mini meergranenbroodje
- Wrapje
- Sandwich/mini croissant

Warme items- Mini quiches
- Mini kroketje
- Rösti met topping

Zoete gedeelte- Muffin
- Brownie
- Petit four
- Meringue

8.3 | 3 reviews

Reviews van gasten

Anoniem

8

Leuke locatie, vriendelijke bediening. Niet een klassieke high tea maar wel lekker.

Erna

9

Heerlijke High Tea op prachtige lokatie. Super vriendelijk personeel!

Anoniem

8

High tea was geweldig. Personeel super aardig. Een minpuntje was de temperatuur. Het was vrij koud in het restaurant.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • restaurant
 • wifi
 • Familiekamers

Onze partner

Bijzondere Horecalocatie

Ons Kasteel Cafe is gevestigd in het oude Koetshuis op de voorburcht van Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg. Via de ophaalbrug loopt u over de slotgracht naar de voorburcht van het kasteel. Aan de rechterkant bevindt zich het oude Koetshuis en het terras van het Kasteel Café. U kijkt op het terras uit op het imposante kasteel. Deze unieke locatie maaktons een bijzondere horecagelegenheid.

Dineren

Op zoek naar geschikte locaties om te dineren?Ons Kasteel Cafe biedt een stijlvolle locatie, heerlijke gerechten en een sfeervolle ambiance. In overleg met u kunnen wij een menu samenstellen, eventueel met wijnarrangement.

Ruimtes in Middeleeuwse stijl

Wij hebben meerdere ruimtes in middeleeuwse stijl beschikbaar voor uw feest, bijeenkomst, diner of bruiloft.

Ons Kasteel Cafeheeft een prachtig terras met uitkijk op het imposante Kasteel Huis Bergh. Voor iedere bijeenkomst is er bij ons een geschikte ruimte te reserveren. Een combinatie van meerdere ruimtes is natuurlijk ook mogelijk.

Het Grand Café De naam zegt het al. Het Grand Café is een gezellige, informele ruimte waar plek is voor ongeveer 30 zitplaatsen. Hier kan men genieten van een heerlijke lunch of high tea, of gezellig een kop koffie of een glaasje wijn nuttigen. In het Grand Café vindt u ook de kaartverkoop voor Kasteel Huis Bergh.

De Ruiterzaal Onze Ruiterzaal biedt ruimte voor 80 zitplaatsen. Deze prachtige middeleeuwse ruimte met mooie wandbekleding is een unieke plek voor een bruiloft of ander groot feest. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld het Grand Café of De Bakkerijbar bij uw feest of bijeenkomst te betrekken.

De Bakkerijbar Vroeger was het de bakkerij van het kasteel, nu kan het karakteristieke barretje worden ingezet voor gezellige borrels, kleine feestjes tot 25 personen en wijnproeverijen. Het knapperende haardvuur op de achtergrond zorgt voor een heerlijk middeleeuws gevoel.

De Opkamer Dineren of vergaderen zoals vroeger ridders deden om de ronde tafel? Wij hebben een unieke locatie voor een vergadering, borrel of diner. In de oude verdedigingstoren bevindt zich namelijk de Opkamer. Deze ruimte is te reserveren voor kleine gezelschappen tot 14 personen.

Het Terras Heeren Dubbel beschikt over een uniek terras met uitzicht op Kasteel Huis Bergh. Onder grote appelbomen bevinden zich 14 tafels. Bij mooi weer is dit een prachtige plek voor een lunch of high tea. Op een mooie zomeravond kunnen wij op het terras ook uw feest of diner verzorgen.

Openingstijden:

Het Kasteelcafé is 6 dagen in de week geopend voor koffie met gebak, een lunch of borrel:Alleen op de maandagen zijn wij gesloten.

Van dinsdag tot en met zondag zijn wij geopend van 10.30 tot 17.30.Voor groepen op reservering gelden er uiteraard ruimere openingstijden. Neem gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.

Let ook op onze speciale thema-avonden buiten de openingstijden, zoals de kerstbrunch, proeverijen en wildavonden.